Вече прогнозирахме веселото бъдеще на всеки политически и граждански протест -

...
Вече прогнозирахме веселото бъдеще на всеки политически и граждански протест -
Коментари Харесай

Ботуш, стъпил върху човешко лице - завинаги

Вече прогнозирахме веселото бъдеще на всеки политически и цивилен митинг - той ще се развива сред протестиращи и контрапротестиращи. Така ще е за Гешев, по този начин ще е за Лозан Панов, по този начин ще е за Пеевски, Борисов, Национална агенция за приходите и други вълшебници.
Когато Гешев се изцепи, че концепцията за разделянето на управляващите била на " десни екстремисти " (тоест, Монтескьо, Джон Лок и общо взето наложителна част от лекциите за първокурсници в юридическия факултет), той налучка още нещо - че медиите, като четвърта власт, също не го ебават това разделяне. Забележете, че контрапротестите пред Висш съдебен съвет се провеждат от медия - от трибуквените. Това е към този момент супер ново, нямаме го до момента. Навремето ТВ7 да вземем за пример, когато трябваше да разреждат напрежението, просто отразяваха митингите манипулативно. Тоест има 30 000 дето стачкуват и има 100, които контрапротестират, показваш вторите, не показваш първите, всичко тъкмо. Но да отиде основен редактор и неговите публицисти, да провеждат сами контрапротест, наподобява цялостен връх. Гениално е - самичък като медия да направиш контрапротест и самичък да си го отразиш. Вземаш всичко в своите ръце, няма да тичаш като простак след събитията и да докладваш за тях. Ти си събитието, в тебе лозунга, в тебе камерата, в тебе уеб страницата. Не бъди отразител. Бъди прожектор.  
Но по този начин би трябвало. Всичко в едно. Едно държавно управление, една прокуратура, в едно с медиите - всичко преплетено, със замазани очертания, с циркулиращи есемеси и телефонни позвънявания посред им, с общи наказателни акции, с общ отбранителен фронт. Отгоре потегля команда, командата се разлива в общия отходен канал и всеки способства с каквото може - властта да го измисли, прокуратурата да го арестува, медиите да го опишат. Или пък: прокуратурата да го измисли, медиите да го арестуват, властта да го опише. Или: властта да го прокуратура, медиите да го властта, прокуратурата да го медиите. Ей го, всячески става, все положително прави. 
Затова предлагам всички да се включим в този общ план. Да приемем разделянето на управляващите за кусур и ясно и отговорно да кажем: давайте дружно. Нека има министерство на медиите и да се преместим там, таман на държавна пара по този начин или другояче се живее по-лесно. И без това работата е към този момент тествана в ония 45 години, не е да няма опит, не е да няма живи наследници, които да предадат уменията си. Навремето Оруел беше написал: " Представете си ботуш, стъпил върху човешко лице - вечно ".
Грешната дума тук е - " представете си ". За тия неща все по-малко въображение, от ден на ден просто наблюдаване. 
Автор: Райко Байчев 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР